Är ditt barn intresserad av vildmark och natur? Då kanske det kan vara en rolig idé att skaffa barnet ett medlemskap i scouterna. Även om barn och unga kan komma från olika bakgrunder, religioner och länder så har de en sak de gemensamt. De vill skaffa sig nya kompisar och uppleva nya äventyr.

Vad är egentligen scouterna och vad går det ut på? Frågorna kan vara många och därför kan det vara bra att man som förälder vet vad som kommer att ske när barnet väl har gått med.

Vad får man göra hos scouterna?


Hos scouterna är ingenting omöjligt och det finns mängder med olika saker och aktiviteter som man kan testa på. Det är t.ex. inte ovanligt att man beger sig ut på äventyr och paddlar kajak, cyklar, besöker ett tivoli eller varför inte har en filmkväll. Ibland är det även pyssel och skapande. Då kan man göra sina egna gympapåsar eller trycka tröjor med hjälp av potatisar. Vill du ha snygga reklampennor med tryck till ditt företag ska du dock inte vända dig till scouterna. Satsa då istället på att beställa detta från en hemsida som säljer profilprodukter online.

Det som skiljer scouterna från andra organisationer för barn och ungdomar är att alla äventyr som hittas på sker enligt scoutmetoden. Här finns ingen uppdelning gällande könsidentitet eller kön och det är viktigt att alla får vara med och delta utan att det någonsin ska kännas som en tävling.

Vad är scoutmetoden?

Scoutmetoden består av sju stycken olika delar som ska vara synliga i alla aktiviteter som utförs.

  • Scoutlag/scoutlöfte
  • Patrullsystemet
  • Learning by Doing
  • Stödjande och lyssnande ledarskap
  • Lokalt och globalt samhällsengagemang
  • Friluftsliv
  • Symboliskt ramverk

Hur blir man medlem?


För att bli medlem hos scouterna behöver du först och främst se till att hitta en organisation i närheten av där du bor. Det kan du t.ex göra på scouternas egen hemsida. Du söker upp den organisation som du tycker passar bra och väljer därefter att skicka in en ansökan för ditt barn. Ett medlemskap är inte gratis, men priserna håller sig låga för att så många som möjligt ska kunna vara med. I dagsläget ligger beloppet på 90 kronor i halvåret och då inkluderas både medlemsskap, försäkring och den trevliga medlemstidningen som organisationen har.

För den som är i behov finns det även en stödfond som hjälper människor att ha större möjlighet att vara med. Det kan t.ex. handla om att man har ekonomiska förhinder eller att man inte har den utrustning som krävs för att barnet ska kunna delta i aktiviteterna. För att kunna ansöka om ett bidrag behöver du dock se till att vara medlem först. Du kan inte vända dig till fonden utan någon koppling till organisationen.

Kategorier: Scout-filmer

Relaterade inlägg

Scout-filmer

Skaffa städhjälp och få mer tid för scouterna

Det är roligt att vara scoutledare, men det tar också tid. Därför är det smart att skaffa städhjälp så att du kan lägga din kraft och energi på barnen och ungdomarna. Testa städhjälp En scout Läs mer…

Scout-filmer

Samla scoutmärken

När du gått med i scouterna får du möjlighet att lära dig hur man klarar sig i naturen, samtidigt som du kan få nya vänner och samla scoutmärken. Scouterna ger dig möjlighet att utmanas och Läs mer…

Scout-filmer

Äventyr med scouterna

Barn som växer upp har en naturlig nyfikenhet och intresse för djur och natur. Det finns inget bättre sätt att engagera och stimulera barn till ett lärorikt och spännande friluftsliv än genom scouterna. Genom scouterna Läs mer…

tiny-hestia