Barn som växer upp har en naturlig nyfikenhet och intresse för djur och natur. Det finns inget bättre sätt att engagera och stimulera barn till ett lärorikt och spännande friluftsliv än genom scouterna. Genom scouterna kommer de att få massor av vänner både i Sverige och internationellt. De kommer att få uppleva sann kamratskap och gemenskap samtidigt som de lär sig allt om vår fantastiska natur, en ovärderlig kunskap som de kommer att ha med sig hela livet.

Pengar för scoutäventyr

Att ge sig ut på scoutäventyr kostar lite pengar men tillsammans kan scouterna samla in vad som behövs. Det innebär att alla hjälper till, även föräldrar. Vad kan vara roligare och bättre än att sponsra barn och ungdomar att få ge sig ut på ett riktigt äventyr i naturen? Kanske har du gamla guldsmycken som du aldrig använder och som du funderar på att sälja? Hos Diamantbrev är det både säkert och enkelt att sälja ditt guld till marknadens bästa pris. Det fina med Diamantbrev är att de erbjuder ett ärligt pris helt utan några dolda avgifter eller krav. Eftersom Diamantbrev är baserat på internet kan företag hålla mycket låga omkostnader vilket är till stor fördel för deras kunder. Diamantbrev köper alla olika typer av guldsmycken. Vid försäljning får du dina pengar insatta på kontot samma dag.

Svenska Scoutrådet

Scoutförbundet grundades redan 1911 för pojkar. Scouterna för flickor startade senare (1913) men i och med att tiderna förändrades sammanslogs dess två förbund 1961 till en gemensam organisation. 1968 bildades Svenska Scoutunionen men via ett namnbyte kallas denna organisation Svenska Scoutrådet sedan 1982. Oavsett vad scouterna kallas i Sverige har de sedan 1922 varit anslutna till scouternas världsorganisationer WAGGGS och WOSM.

Vad gör scouterna?

Alla kan bli medlemmar i Scouterna oavsett ålder. Scouterna gör många roliga saker och du kommer att få vara med om äventyr i naturen och samtidigt få många nya vänner. Här får du bland annat lära dig att göra upp eld, vara med om vandringar i naturen, åka skridskor eller skidor samt paddla kanot. Scouterna ger sig ofta ut på hajk där du kommer att får sova i naturen, kanske i ett vindskydd som du får bygga tillsammans med dina kompisar. Under sommaren åker scouter gärna på sommarläger. Scouter får dessutom bra träning i hur de kan hjälpa till vid en olycka.

Äventyr

Att vara medlem i scouterna är ett fantastiskt äventyr. Du kommer att få lära dig att utföra saker själv eller tillsammans med din trupp under tiden som ni har roligt tillsammans. Vanligtvis träffas scouter en kväll i veckan samt ger sig ut på en utfärd över några helger per termin. En av scouternas svenska vildmarks äventyr kallas “Blå Hajken” och under dessa fantastiska vandringshajker kommer du att få uppleva spänning och äkta friluftsliv. När du vandrar med scouterna kommer du att övernatta i vindskydd eller tält samt laga maten utomhus. Du kommer att få mycket goda kunskaper och erfarenheter om riktigt friluftsliv.

För dig som gillar action finns möjlighet att delta i vildmarksäventyret “Forsfarare”. Scouterna kommer att vandra över myrar samt genom marker utan stigar. I skogen, vid glömda bäckar och tjärnar, kommer du att få övernatta. Målet är att bygga en egen timmerflotte med rep och stockar för att färdas utmed Klarälven. Alla äventyr och utmaningar görs tillsammans med din trupp och kommer att ge dig både erfarenheter och vänner för livet.

Kategorier: Scout-filmer

Relaterade inlägg

Scout-filmer

Skaffa städhjälp och få mer tid för scouterna

Det är roligt att vara scoutledare, men det tar också tid. Därför är det smart att skaffa städhjälp så att du kan lägga din kraft och energi på barnen och ungdomarna. Testa städhjälp En scout Läs mer…

Scout-filmer

Samla scoutmärken

När du gått med i scouterna får du möjlighet att lära dig hur man klarar sig i naturen, samtidigt som du kan få nya vänner och samla scoutmärken. Scouterna ger dig möjlighet att utmanas och Läs mer…

Scout-filmer

Ge barn rätt arbetsmoral genom scouter och hushållsarbete

Många klagar i dag på att barn är bortskämda och lata. Allt fler tillbringar alltmer tid framför en skärm och lägger mycket mindre energi och kraft på saker som är produktiva. Detta är självklart inte Läs mer…

tiny-hestia