När du gått med i scouterna får du möjlighet att lära dig hur man klarar sig i naturen, samtidigt som du kan få nya vänner och samla scoutmärken. Scouterna ger dig möjlighet att utmanas och utvecklas i en lugn och trygg miljö, där du får lära dig ledarskap, demokrati och inkludering. Scouterna jobbar med en egen pedagogik som kallas för scoutmetoden, där målet är att lära sig genom att vara verksam i små grupper.

Som scout kan du ta märken som visar på kunskaper du har förvärvat genom ditt medlemskap. Ett av de intressemärken du kan ta är hållbarhetsmärket, där ett av kraven är att under en månad ha utfört en hållbarhetsutmaning. Här kan du till exempel välja att odla din egen mat, vilket underlättas med trädgårdsredskap från wexthuset.com och nya odlingskunskaper. Med trädgårdsredskap från wexthuset.com kan du enkelt sköta om och anlägga en trädgård.

Samla hållbarhetsmärket

Hållbarhetsmärket från scouterna låter dig som scout fundera över hållbarhet och vad det betyder. Du får också möjligheten att aktivera andra människor i din närhet för att skapa ett bättre samhälle. Märkeskraven innefattar att känna till de globala målen som har ställts för hållbarhet, samt att själv reflektera över vad hållbarhet är för dig. Du behöver också bestämma dig för en egen hållbarhetsutmaning, till exempel att skapa nytt från skräp, ändra ditt resesätt eller äta hållbart genom att odla din egen mat.

Unika märken att samla

Att samla scoutmärken är inte bara kul utan också ett sätt att skapa en snygg scoutuniform som tydligt visar dina intressen och framgångar för dina kamrater. Lucas Olsson är scout i Rydebäcks scoutkår och har där antagit utmaningen att använda shorts i ett helt år. Ett danskt scoutmärke står bakom idén och Lucas hörde först talas om detta märke när han var på en hajk för ett år sedan. Han har tidigare åkt skidor tillsammans med sin familj iklädd shorts och tycker upplevelsen har gått bra, men det har känts kallt när det blåser.

Livräddande kunskap

Genom att vara med i scouterna kan du också skaffa dig kunskaper som räddar liv. Tolvårige Oliver Larsson var på skolutflykt när hans vän började bete sig konstigt. Vännen hade satt en kycklingbit i halsen, och Oliver frågade honom om han inte kunde andas. Vännen svarade genom att skaka på huvudet, och Oliver började då att utföra heimlichmanövern på honom. De satt avskilda från de övriga och ingen klasskamrat eller lärare såg vad som hände. Först när de kom ner från berget och Oliver ropade på hjälp uppmärksammade lärarna pojkarna. Oliver hade lärt sig heimlichmanövern när han gick i Sollentuna södra scoutkår. Lina Nord, som är specialistsjuksköterska, var den som fick in larmet när lärarna ringde 112. Hon är imponerad av scoutkåren som kunde ingjuta en så stark kunskap och självförtroende i Oliver och gav honom förmågan att rädda liv.

Kategorier: Scout-filmer

Relaterade inlägg

Scout-filmer

Skaffa städhjälp och få mer tid för scouterna

Det är roligt att vara scoutledare, men det tar också tid. Därför är det smart att skaffa städhjälp så att du kan lägga din kraft och energi på barnen och ungdomarna. Testa städhjälp En scout Läs mer…

Scout-filmer

Äventyr med scouterna

Barn som växer upp har en naturlig nyfikenhet och intresse för djur och natur. Det finns inget bättre sätt att engagera och stimulera barn till ett lärorikt och spännande friluftsliv än genom scouterna. Genom scouterna Läs mer…

Scout-filmer

Ge barn rätt arbetsmoral genom scouter och hushållsarbete

Många klagar i dag på att barn är bortskämda och lata. Allt fler tillbringar alltmer tid framför en skärm och lägger mycket mindre energi och kraft på saker som är produktiva. Detta är självklart inte Läs mer…

tiny-hestia