Allt fler barn och ungdomar upptäcker att det kan vara riktigt roligt att gå med i scouterna. De uppskattar naturen och att åka iväg på hajker tillsammans med sina kompisar. Men vilken utrustning krävs det egentligen för att kunna vara med?

Sommarhajk

Under sommarhajken är det ofta varmt ute och problemet kan vara att man blir för varm. Då är det bra med en tunnare sovsäck samt ett bra liggunderlag. Dessutom bör man ha med sig en kåsa, egna bestick, samt hygienartiklar. Såklart hör också kompassen samt kläder till scoutens packning. Det bör dock inte vara för tungt då man ofta går en del under hajken. Det gäller dock också att vara förberedd på dåligt väder. Myggmedel ska inte heller förkastas.

Hajk under vår och höst

Under såväl våren som hösten kan det vara kallt och rått i skog och mark. Det kan dessutom vara fuktigt. Om man ska tälta krävs det tjockare sovsäckar som gärna får tåla några minusgrader. Ett liggunderlag som tål väta är också bra. Om man är frusen av sig kan det också vara bra att ha med sig lite tjockare kläder och strumpor att sova i, och som man bara använder till det. Att sova i kläder som burits under dagen och som kanske blivit svettiga kan inte rekommenderas.

Förvaring av sina saker

Under vintern åker man ofta inte på hajk. Då handlar det istället om att träffas, lära sig knopar med mera. Men var ska man då förvara tält, sovsäckar och annat? Om flera i familjen är med i scouterna blir det en del utrustning. Kanske ser man anslag som säger: hyr ett förråd i linköping i tidningen? Varför inte förvara utrustningen där?

Vad kostar det?

Många fritidsaktiviteter kostar en hel del pengar. Det är mycket utrustning och speciella kläder som kommer till och dessutom ska medlemsavgifter med mera betalas. Hos scouterna behöver man ofta betala en medlemsavgift men sedan är samlingar och hajker i de allra flesta fall kostnadsfria. Det handlar mer om att scouterna får sälja kakor, ordna lotterier med mera för att finansiera sina aktiviteter. Dock kan man inte bortse från att det kommer att behövas en hel del kläder för utevistelse, bra skor samt tält med mera. Det kan kosta en hel del och är det flera barn som vill vara med i familjen och ekonomin redan är knaper kan det bli lite tufft. Många gånger kan man dock finna tält och liggunderlag begagnat. Ibland kan man också låna hos scoutklubben. Det kan vara praktiskt att välja det billigaste alternativet om barnen aldrig varit på hajk innan och man inte vet om de kommer att vilja fortsätta med scouterna. Att köpa massor av saker direkt är bara onödigt.

Kategorier: Scout-filmer

Relaterade inlägg

Scout-filmer

Skaffa städhjälp och få mer tid för scouterna

Det är roligt att vara scoutledare, men det tar också tid. Därför är det smart att skaffa städhjälp så att du kan lägga din kraft och energi på barnen och ungdomarna. Testa städhjälp En scout Läs mer…

Scout-filmer

Samla scoutmärken

När du gått med i scouterna får du möjlighet att lära dig hur man klarar sig i naturen, samtidigt som du kan få nya vänner och samla scoutmärken. Scouterna ger dig möjlighet att utmanas och Läs mer…

Scout-filmer

Äventyr med scouterna

Barn som växer upp har en naturlig nyfikenhet och intresse för djur och natur. Det finns inget bättre sätt att engagera och stimulera barn till ett lärorikt och spännande friluftsliv än genom scouterna. Genom scouterna Läs mer…

tiny-hestia