Scouterna är en fantastisk rörelse som funnits i mer än 100 år. Här får barn och ungdomar lära sig att fungera i naturen tillsammans. Man får lära sig hur man gör upp eld och hur allemansrätten fungerar. Om man är nyfiken att gå med i scouterna går det att kolla in deras youtube-kanal för mer information. Här finns all info man kan tänkas behöva, även om man inte har tankar på att gå med i scouterna. Det finns mycket information att hämta exempelvis gällande hur man ska tänka kring att elda ute.

Klä dina barn med en snygg outfit från kidsbrandstore.se om de ska ut i skogen med scouterna. Med bra och funktionella kläder kan barnen vara ute i alla väder och inte behöva oroa sig för att de ska gå sönder. Som scout är man ute i skogen och lär sig leta efter bränsle att elda med och olika saker som man kan äta. En klassiker är att koka te på granskott, det är både gott och väldigt nyttigt. Barnen får lära sig sova ute i tält både i bra och dåligt väder.

En brinnande eld

Scouterna har ett motto som de lever efter, det mottot är alltid redo. Det innebär att man alltid ska vara beredd på vad som helst. Halsduken som man har kring halsduken är avsedd att användas ifall om någon gör sig illa så man kan stoppa blödningen. Man får lära sig första hjälpen vilket är viktigt att kunna om en olycka är framme. Det går också att lära sig via scouternas Youtube-kanal.

Som scout lär man sig samarbeta

När man är scout så handlar det mycket om att samarbeta tillsammans i grupp. Oavsett vad man tittar på för något på scouternas Youtube-kanal så ska man ha med sig i bakhuvudet att de utför uppgifterna tillsammans. Ett tips är att kolla på hur man gör upp eld på ett säkert sätt i naturen. När man är klar med elden så ska man se till att verkligen släcka den ordentligt, det kräver mycket vatten så det inte ligger och glöder.

Ett tält i mörker

När man är barn är man kanske inte van att sova borta men som scout får man lära sig att sova i tält på olika ställen. Det blir en härlig upplevelse tillsammans med sina vänner. Ligga och prata in på småtimmarna och dela upplevelser med varandra i naturen.

Visste du att på Scouternas hemsida kan du hitta information om väldigt mycket olika saker. Allt från hur det är att vara med i scouterna och hur det fungerar till hur man ska agera och tänka i olika situationer. Det kan handla om hur man ska tänka om man gör upp en eld ute i naturen eller information om första hjälpen. Som scout lär man sig fungera i grupp och hur man samarbetar för att lösa olika uppgifter. Att vara scout är helt fantastiskt och många tycker det är otroligt roligt.

Kategorier: Scout-filmer

Relaterade inlägg

Scout-filmer

Utrustning för scouterna

Allt fler barn och ungdomar upptäcker att det kan vara riktigt roligt att gå med i scouterna. De uppskattar naturen och att åka iväg på hajker tillsammans med sina kompisar. Men vilken utrustning krävs det Läs mer…

Scout-filmer

Scouterna och första hjälpen

Inom scouterna är man ofta ute i skogen. Man får arbeta med kniv, göra upp eld och bygga kojor. Det finns alltså risk att skada sig mer eller mindre allvarligt. Vad kan man göra själv? Läs mer…

Scout-filmer

Scouterna lär barn att navigera

Genom scouterna får många barn lära sig en hel del färdigheter redan i tidig ålder. En tioårig scout kanske redan kan surra ihop en trefot, göra upp en eld, tälja en egen grillpinne och göra Läs mer…